Nieuws

Noppert speelde liever niet in het oranje: 'Dan krijg je weer die poppenkast'

Noppert speelde liever niet in het oranje: 'Dan krijg je weer die poppenkast'

7 januari - 18:59

Andries Noppert is blij om weer terug te zijn in de Eredivisie. De Friese doelman speelde met sc Heerenveen met 0-0 gelijk op bezoek bij RKC Waalwijk, na op het WK in Qatar de vaste doelman van Oranje te zijn geweest. De Toren van Joure stelt echter niet per se van de ontstane 'poppenkast' te houden.

Noppert verscheen namelijk opmerkelijk genoeg met een oranje shirt op het veld bij de hervatting van de competitie. Hij is er zelf geen voorstander van. "Dat heb ik aangegeven, want ik heb het liever niet door alle poppenkast die er ontstaat. Als je me dan ook nog in het oranje zet, blijft al die herrie ontstaan. Ik ben er af en toe wel een beetje klaar mee, maar schijnbaar kon het niet worden aangepast."

De doelman spreekt uiteraard over een mooie periode bij het Nederlands elftal, maar is tegelijkertijd ook tevreden om weer terug te keren in de realiteit. Het is volgens hem logisch dat de ogen nu meer op hem gericht zijn. "Ja, mensen kijken wel anders naar me", aldus Noppert na afloop tegenover ESPN. "Als je alles doorlaat sta je ineens in twijfel, maar gelukkig kon ik me bewijzen met een mooie redding op een poging van Biereth. Mijn collega aan de andere kant zat er ook wel lekker in. Ik begin elke wedstrijd gewoon alsof het een finale is."

Zo begint alles weer een beetje 'normaal' te worden voor Noppert en Heerenveen. "Het is lekker dat ik hier de focus weer op kan leggen. De aandacht op mij zal vast wel een beetje wegebben", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!