Nieuws

Vraagtekens bij Ajax-beleid: 'Ik had Rulli pas na het huidige seizoen gehaald'

Vraagtekens bij Ajax-beleid: 'Ik had Rulli pas na het huidige seizoen gehaald'

07-01-2023 18:44 Laatste update: 19:01

Willem Vissers zet zijn vraagtekens bij het transferbeleid van Ajax. De Volkskrant-journalist stelt bij het NH Sportcafé dat de komst van doelman Gerónimo Rulli niet per se nodig was en stipt vroegere miskopen aan.

Vissers had liever gezien dat de Argentijn pas na het huidige seizoen naar Amsterdam was gekomen, als vervanger van Maarten Stekelenburg. "Stekelenburg is natuurlijk afgelopen, maar Pasveer heeft het goed gedaan. Ik had Rulli pas na dit seizoen gehaald. Ik snap niet zo goed waarom dat nu moet. Dan had ik eerder een andere speler gehaald, maar het is natuurlijk ook ondoorzichtig wat daar nu allemaal gebeurt."

De komst van Lisandro Magallán in 2019 is volgens hem een voorbeeld van het wisselvallige transferbeleid van Ajax. "Ik was op het WK in Rusland. Toen waren ze al met hem bezig. Dan zit je in het vliegtuig met Argentijnse supporters, die hem helemaal niets vonden. En dan haalt Ajax hem voor tien miljoen euro op. Waarom is dat allemaal? Wie speelt daarin een rol?"

Het is niet alleen maar kritiek dat Vissers levert. Uiteraard erkent hij dat de Amsterdammers in het verleden ook veel succes hebben gehad op de transfermarkt. "Natuurlijk hebben ze veel geld verdiend, ook aan buitenlandse aankopen als Antony en Lisandro Martínez, maar er zijn tegelijkertijd ook zoveel miskopen geweest. Bovendien is het meeste geld eigenlijk aan jongens uit de eigen jeugd verdiend."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!