Nieuws

Kritiek op transferbeleid Ajax: 'Ga je die nu gelijk vervangen voor een betere?'

Kritiek op transferbeleid Ajax: 'Ga je die nu gelijk vervangen voor een betere?'

07-01-2023 17:19 Laatste update: 17:25
1

Marciano Vink en Robert Maaskant begrijpen weinig van het transferbeleid bij Ajax. De Amsterdammers maakten de komst van Gerónimo Rulli bekend, terwijl er met Leonardo Balerdi ook een centrale verdediger in beeld is.

"Ik snap het eigenlijk niet. Of het moet toekomstgericht zijn, maar daar is hij toch wel een beetje oud voor", aldus Maaskant bij Voetbalpraat van ESPN over de komst van de dertigjarige Rulli. "Hij heeft alles gespeeld, dat pleit voor hem. Ik heb heel even snel naar zijn cijfers gekregen, hij heeft iets van zeven goals tegen gekregen. Dat is netjes als je veertien wedstrijden gespeeld hebt."

Vink denkt dat Ajax beter een centrale verdediger had kunnen halen, maar dat blijkt niet gemakkelijk. "Achterin loopt het ook nog niet echt met Bassey, maar je hebt net 26 miljoen uitgegeven voor hem. Ga je die nu al gelijk vervangen voor een betere? En ga je een betere versie vinden? Dan kom je gelijk bij de Gvardiols van deze wereld en die zijn onbetaalbaar."

Ajax bereidt ook een bod voor op Balerdi van Olympique Marseille meldde De Telegraaf vrijdag. De Amsterdammers hopen voor tien tot vijftien miljoen euro toe te kunnen slaan. 

@voetbalnieuwsvn Is dit de ideale versterking voor Ajax?🧐 #ajax #ajaxamsterdam #balerdi #olympiquedemarseille #lom #argentina #eredivisie #ligue1 #vj #voorjou #vjp #voorjoupagina #fy #fyp #foryou ♬ A moist healing song - Nez Tunes

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!