Transfernieuws

'Einde zoektocht Portugal: Martínez bereikt mondeling akkoord en wordt bondscoach'

'Einde zoektocht Portugal: Martínez bereikt mondeling akkoord en wordt bondscoach'

07-01-2023 16:54

De zoektocht van Portugal naar een nieuwe bondscoach lijkt ten einde. Roberto Martínez lijkt de opvolger te worden van de vertrokken Fernando Santos.

Dat meldt The Athletic. Martínez was zes jaar lang de bondscoach van het Belgische nationale elftal, maar na wederom een teleurstellend eindtoernooi vertrok de Spanjaard. Ook Portugal nam na het WK afscheid van zijn bondscoach. De trainer boekte met de Portugezen meer succes, door in 2016 het WK te winnen.

Na het vertrek van Santos, die in totaal acht jaar in dienst was bij de Portugezen, werden er veel namen in verband gebracht met het land. Onder meer Louis van Gaal, die open solliciteerde, en José Mourinho passeerden regelmatig de revue, terwijl Romelu Lukaku assistent Thierry Henry opperde. The Athletic meldt nu dat de keuze op Martínez is gevallen. De Spanjaard zou een mondeling akkoord hebben bereikt met de bond.

Naar verwachting wordt Martínez eind volgende week gepresenteerd, nadat de laatste plooien zijn gladgestreken.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!