Nieuws

Dost houdt voor komend seizoen alle opties open: 'Misschien is het mooi geweest'

Dost houdt voor komend seizoen alle opties open: 'Misschien is het mooi geweest'

07-01-2023 13:09 Laatste update: 13:15

Bas Dost heeft bij FC Utrecht een aflopend contract en houdt alle opties open voor volgend seizoen. De optie om er volledig mee te stoppen, spookt ook rond in het hoofd van de aanvaller.

Dost streek afgelopen zomer neer in Utrecht. Momenteel staat de teller op zes doelpunten in dertien wedstrijden. Hoewel de spits geniet in de Domstad, verwacht hij een hoger niveau van zichzelf. "Ik merk dat ik nog hartstikke fit ben. Ik vind het alleen maar mooi. Als ik in een oefenwedstrijd tegen Groningen kansen mis, zie ik dat de mensen teleurgesteld zijn. Dat is alleen maar een goed teken. Het betekent dat ze nog meer van mij verwachten. Ikzelf ook. Tegen Feyenoord moeten dat soort ballen erin, duidelijk", vertelt Dost in gesprek met Voetbal International.

Op de vraag of Dost ook komend seizoen in Utrecht te bewonderen is, antwoord de 33-jarige spits gevat. "Alles is nog open. Ik heb ook bewust voor een jaar getekend. Maar die keuze ga ik nog niet snel maken." Volgens Dost is er ook geen deadline voor zijn keuze en kan hij er ook volledig mee stoppen. "Mijn vrouw is momenteel zwanger, dat is voor de korte termijn belangrijker. We zien allemaal wel hoe het verder gaat. Zolang ik er plezier in heb en nog gewaardeerd wordt voor wat ik kan, dan stop ik niet. Maar het kan wel veranderen. Ik ben wel iemand die heel snel kan zeggen: het is mooi geweest. We gaan wat anders doen. Maar nu wil ik eerst nog genieten. Er is nog genoeg om voor te spelen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!