Nieuws

Van Nistelrooij heeft alle vertrouwen in Gakpo-opvolger: 'Klaar om te starten'

Van Nistelrooij heeft alle vertrouwen in Gakpo-opvolger: 'Klaar om te starten'

7 januari - 12:33

Anwar El Ghazi lijkt de beoogde opvolger van Cody Gakpo bij PSV. Door de financiële tekortkomingen lijken de Eindhovenaren niet in staat om de markt op te gaan voor een vervanger, maar volgens Ruud van Nistelrooij is dat geen probleem.

El Ghazi kwam afgelopen zomer over van Aston Villa. Mede door wat blessureleed maakte de aanvaller nog niet al te veel minuten, maar na het vertrek van Gakpo lijkt daar verandering in te komen. Zaterdagavond speelt PSV in eigen huis tegen Sparta en zal El Ghazi naar alle waarschijnlijkheid in de basis starten. "Ik denk dat hij er klaar voor is. We wisten dat hij die lange aanloop voor de winterstop nodig zou hebben. In de minuten die hij heeft gemaakt heeft hij veel rendement laten zien met assists en doelpunten. Ook is hij met zijn ervaring een belangrijke jongen in de groep. Ik denk dat die vijf weken voorbereiding met rust aan de voorkant perfect voor hem was. Hij is klaar nu om te gaan starten", vertelt de trainer op een persmoment.

Volgens van Nistelrooij heeft El Ghazi alles in huis om Gakpo waardig op te volgen bij PSV. "Het zijn natuurlijk creatieve spelers met een actie, een goede trap, scorend vermogen en het vermogen om anderen te laten scoren. Maar het heeft geen zin om te gaan vergelijken. Hij heeft zijn eigen kwaliteiten en het gaat er nu om dat we die zo goed mogelijk gaan benutten voor hem en het team."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie