Nieuws

Sadílek laat emoties de vrije loop na maandenlange absentie: 'Naar voren kijken'

Sadílek laat emoties de vrije loop na maandenlange absentie: 'Naar voren kijken'

07-01-2023 08:27 Laatste update: 08:40

Michal Sadílek maakte na maanden afwezigheid weer zijn eerste minuten voor FC Twente. Na afloop van de wedstrijd tegen FC Emmen (2-0) gaf de middenvelder aan het heel lastig te hebben gehad.

Sadílek liep in de eerste seizoenshelft een liesblessure op. Tijdens zijn herstel kreeg de Tsjech te maken met oorsuizen. Voor de camera van ESPN ging de middenvelder geëmotioneerd in op een periode om snel te vergeten. "Ik ben natuurlijk een paar keer bij een wedstrijd van FC Twente geweest toen ik geblesseerd was, mijn reactie daarop was heel slecht. Ik kreeg gewoon hoofdpijn, elk geluid was pijnlijk voor mij."

Zijn eerste officiële minuten in het shirt van Twente bekroonde Sadílek met een doelpunt. "Alles kwam eruit na mijn goal. Alle emoties die ik de afgelopen vier maanden had. Dat was een heel moeilijke periode voor mij. Maar dankzij de supporters en teamgenoten kon ik weer terugkomen. Ik heb slecht geslapen en ik voelde me echt niet fijn. Maar dat ligt nu achter me. Ik wil naar voren kijken, naar een mooie toekomst."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!