FC Twente trekt de lijn door en begint 2023 met eenvoudige zege op FC Emmen

06-01-2023 21:56

FC Twente is goed begonnen aan de tweede seizoenshelft. In eigen huis werd FC Emmen met 2-0 verslagen door treffers van Ricky van Wolfswinkel en Michal Sadílek.

Al na vijf minuten was het raak in Enschede. Van Wolfswinkel tikte subtiel binnen en tekende het eerste Eredivisie-doelpunt van 2023 aan. Emmen reageerde snel met een tegenaanval, maar na die actie nam de thuisploeg weer het initatief. De mannen van trainer Ron Jans drongen aan, maar kwamen niet meer tot grote uitgespeelde kansen in het eerste bedrijf.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde. Twente was de dominerende partij en kwam na iets meer dan een uur spelen dan ook op een 2-0 voorsprong. Sadílek scoorde met een mooi afstandschot en raakte zichtbaar geëmotioneerd. De middenvelder stond maandenlang aan de kant met een blessure en overwoog zelfs om te stoppen met voetbal. Twente klimt door de overwinning naar de vierde plek op de ranglijst. Emmen blijft haken op plek zestien.