Nieuws

Martínez en Tagliafico hielpen mee aan Ajax-transfer Rulli: 'Spraken vol lof'

Martínez en Tagliafico hielpen mee aan Ajax-transfer Rulli: 'Spraken vol lof'

06-01-2023 21:37

Gerónimo Rulli is dolblij met zijn overstap naar Ajax. De Argentijnse doelman heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2026 en zal in Amsterdam de eerste doelman worden. 

Rulli komt over van Villarreal, waar hij een onbetwiste basisspeler was. "Ik ben heel erg blij en trots om hier te zijn", reageert Rulli in zijn eerste interview als Ajacied. "Toen de mogelijkheid zich voordeed, hoefde ik geen moment na te denken. Ik ben de club heel dankbaar dat ze me gehaald hebben, want Ajax markeert een tijdperk in het voetbal. Ik kan niet wachten om mijn collega’s te ontmoeten."

Toen duidelijk werd dat Ajax interesse had, sprak Rulli met landgenoten en ex-Ajacieden Lisandro Martínez en Nico Tagliafico. "Zij spraken vol lof over de club. Ze vertelden dat het een geweldige club is met fantastische fans. Ajax is een grote club in Nederland, dus de beslissing was makkelijk. Iedereen heeft me heel goed ontvangen en ik heb heel veel zin om te beginnen."

Klaas Jan Huntelaar belde tijdens het WK in Qatar met de tweede doelman van het Argentijnse elftal. "Vanaf toen heb ik hem vaker gesproken, evenals trainer Alfred Schreuder. Toen moesten we wachten tot de markt open ging en de transfer in gang gezet kon worden. Ik ben heel blij met de interesse en de manier waarop Ajax met me omging, zonder dat de club me kende", aldus Rulli, die uitkijkt naar zijn Ajax-avontuur. "Ik ben heel erg fanatiek en ik denk dat dat het belangrijkste is. Ik wil prijzen winnen en mooie dingen laten zien bij deze club."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!