Transfernieuws

'Naam Martínez genoemd als bondscoach van recente EK-winnaar'

'Naam Martínez genoemd als bondscoach van recente EK-winnaar'

06-01-2023 18:42

De naam van Roberto Martínez zingt rond als opvolger van bondscoach Fernando Santos bij Portugal, schrijft The Telegaph. Martínez stopte na de uitschakeling van het WK bij de nationale ploeg van België. 

Martínez vervulde de functie van bondscoach al tussen 2016 en 2022 bij De Rode Duivels, maar wist nooit een grote prijs te pakken met de gouden generatie van België. Daarvoor was de Spanjaard actief als manager bij Engelse clubs als Swansea en Everton. Volgens The Telegraph moet Martínez nu de knoop doorhakken en kiezen voor een tweede bondscoachschap of een terugkeer naar clubvoetbal. 

Santos was nóg langer in dienst als bondscoach en stond tussen 2014 en 2022 aan het roer bij Portugal. De uitschakeling van de Portugezen op het WK was echter het laatste wapenfeit van de 68-jarige Portugees. In Qatar bleek Marokko uiteindelijk te sterk in de kwartfinales. Portugal won in 2016 nog het EK.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!