Reactie

Berghuis sneert richting oud-trainer Pot: 'Die heeft het me erg moeilijk gemaakt'

Berghuis sneert richting oud-trainer Pot: 'Die heeft het me erg moeilijk gemaakt'

19-12-2021 19:56

Steven Berghuis speelde zondagmiddag voor het eerst in het shirt van Ajax tegen zijn oude club Feyenoord. De aanvaller is blij met de wedstrijd en de voorbereidingen, maar kan het niet laten om zich uit te spreken over Cor Pot. Die was vorig seizoen de assistent van Dick Advocaat bij Feyenoord.

 "Het was een aparte dag", vertelt Berghuis na de met 0-2 gewonnen wedstrijd in gesprek met ESPN. "Het is toch speciaal om hier terug te komen, wel in een andere setting omdat er geen publiek bij was. Erg bijzonder om tegen mijn oude ploeggenoten te spelen. Veel mensen ken ik nog, ik heb een goede band met veel personen hier. Er is soms anders geschreven, maar dat is oké."

Berghuis doelt op de media, die volgens hem onwaarheden de wereld inslingerden. Dat zorgde weer voor frustraties bij Feyenoord-fans. "Ik snap het ook wel. Ze worden beïnvloed door de berichtgeving. Ze nemen het me niet in dank af, maar het nieuws wordt zo opgeklopt. Tuurlijk: iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen gedrag. Dan is het je hart vasthouden en denken: gaat het goed? Ik ben Ajax, Feyenoord de politie en begeleiding dankbaar dat het zo is gegaan."

De aanvaller houdt zijn frustraties dit seizoen ogenschijnlijk beter in bedwang dan vorig seizoen in het shirt van Feyenoord. "Vorig jaar zat er in de hele ploeg heel veel frustratie. Ook door een aantal mensen die zich de laatste weken in de media hebben geroerd, en dan bedoel ik met name Cor Pot."

Berghuis geeft zijn oud-trainer een trap na. "Die heeft het me wel heel erg moeilijk gemaakt. Ik wil het eigenlijk niet zeggen, maar ik doe het toch. Daarom was er vorig jaar ook veel frustratie, die frustratie is er nu niet. Dat zie je ook aan Feyenoord denk ik: ze zijn opgeleefd. Er werd heel erg de nadruk op gelegd dat dit bij mij lag, dat ik de stoorzender was. Maar ik denk dat Arne Slot goed blootlegt wie de stoorzenders waren", zo sluit Berghuis af.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!