Breaking news

'Ajax bereidt bod voor op verdediger van Marseille, ook De Vrij wordt genoemd'

'Ajax bereidt bod voor op verdediger van Marseille, ook De Vrij wordt genoemd'

06-01-2023 15:40 Laatste update: 17:19

Ajax gaat een bod uitbrengen op Leonardo Balerdi, meldt De Telegraaf. De Argentijnse verdediger van Olympique Marseille is in beeld als extra centrale verdediger bij de Amsterdammers, zoals VoetbalPrimeur afgelopen woensdag al meldde.

Volgens de ochtendkrant is het niet de eerste keer dat Balerdi in beeld is bij Ajax. Henk Veldmate en Hans van der Zee – scouts van de Amsterdammers – volgen hem al sinds lange tijd en zouden hem nu hebben aangedragen. De Argentijn wordt volgens het duo hoger ingeschat dan Stefan de Vrij, een opvallende naam die ook door de gangen van de Johan Cruijff Arena zou galmen.

De Telegraaf meldt dat de bal inmiddels bij Balerdi zelf ligt. Wel zou de Argentijn de voorkeur hebben uitgesproken dat hij het liefst in de zomer zou willen verkassen. In Amsterdam hopen ze dat ze de Franse club kunnen overtuigen met een bod tussen de tien en vijftien miljoen euro.

Balerdi speelde bij Boca Juniors, waarna hij in 2019 de overstap maakte naar Borussia Dortmund. Daar had hij de nodige aanpassingstijd nodig en kwam hij nooit uit de verf. Na een verhuurperiode pikte Olympique Marseille hem op, waar hij momenteel furore maakt.

@voetbalnieuwsvn Is dit de ideale versterking voor Ajax?🧐 #ajax #ajaxamsterdam #balerdi #olympiquedemarseille #lom #argentina #eredivisie #ligue1 #vj #voorjou #vjp #voorjoupagina #fy #fyp #foryou ♬ A moist healing song - Nez Tunes

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!