Spektakelstuk Spurs en Liverpool zonder winnaar: kaartenregen en rood Robertson

19-12-2021 19:36

De wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Liverpool was een absoluut spektakelstuk. De ploegen hielden elkaar in evenwicht (2-2), scheidsrechter Paul Tierney had zijn handen vol aan de teams en strooide met kaarten. Andrew Robertson werd de hoofdrolspeler met een assist, een doelpunt en een rode kaart.

Zowel Tottenham en Liverpool kregen de afgelopen tijd te maken met het coronavirus. Er werden drie wedstrijden van Spurs afgelast, Liverpool moet meerdere spelers (waaronder Virgil van Dijk) missen vanwege een besmetting. Dat was op het veld niet te zien: beide ploegen speelden goed. Na dertien minuten pakte Spurs de voorsprong via Harry Kane, die Alisson Becker verraste in de verre hoek.

Twintig minuten later kwam Liverpool weer op gelijke hoogte. Robertson gaf de bal voor, Diogo Jota kopte de bal knap achter Hugo Lloris. Het meest veelbesproken moment was de al dan niet penalty voor Liverpool. Jota werd ondersteboven gekegeld, maar een strafschop kreeg Liverpool niet. Dit tot grote woede van Jürgen Klopp, die geel kreeg van Tierney.

Het spel bleef op en neer gaan in de tweede helft. Liverpool pakte in minuut 69 de voorsprong. Robertson kopte de bal achter Lloris na goed voorbereidend werk van Trent Alexander-Arnold. Bij Spurs zagen ze een handsbal van Mohamed Salah, maar Tierney en de VAR lieten het moment gaan.

Vijf minuten later diende Spurs Liverpool van repliek. Heung-min Son profiteerde van een fout van Alisson, omspeelde de Liverpool-keeper en tikte de bal in het lege doel. Het spel werd na de gelijkmaker feller en Robertson ging over de schreef. Hij schopte Emerson Royal vol voor zijn schenen en kon na inmenging van de VAR inrukken met een rode kaart.

Spurs ging met een man meer op zoek naar de overwinning, kwam via Son nog dichtbij (al stond Kane daarvoor buitenspel), maar de bal wilde er niet meer in.