Transfernieuws

Ten Hag heeft zijn reservedoelman binnen: Butland op huurbasis naar United

Ten Hag heeft zijn reservedoelman binnen: Butland op huurbasis naar United

06-01-2023 11:28

Jack Butland is de eerste winteraankoop van Manchester United. De doelman van Crystal Palace komt op huurbasis over naar de club van Erik ten Hag, die daarmee zijn gewenste reservedoelman binnen heeft.

Butland is gehaald als de vervanger van Martin Dubravka, die na een half jaar dienst bij United besloot om weer terug te keren naar Newcastle United. Een nieuwe ervaren doelman was daarom een must voor Ten Hag, die het seizoen met enkel David de Gea niet uit durft te zingen. De transfer betreft enkel huur, geen optie tot koop.

"Ik ben blij dat ik voor zo'n geweldige club mag spelen", reageert de doelman op de website van zijn nieuwe club. "Met De Gea en Tom Heaton staan hier ongelooflijk goede keepers onder contract."

Butland speelde in totaal 87 wedstrijden in de Premier League en speelde voor Crystal Palace, Stoke City, Leeds Unted, Derby County en Birmingham City. Manchester United is dan ook de grootste club waar de Engelsman tot nu toe onder contract heeft gestaan.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!