Nieuws

Zwarte vrijdag in Italië: Gianluca Vialli is op 58-jarige leeftijd overleden

Zwarte vrijdag in Italië: Gianluca Vialli is op 58-jarige leeftijd overleden

06-01-2023 11:11

Een zwarte vrijdag in Italië: Gianluca Vialli is overleden. De speler die bekend staat om zijn periodes bij Sampdoria, Juventus, Chelsea en de nationale ploeg van Italië bereikte de jonge leeftijd van 58 jaar.

Vialli is één van de spelers die het Italiaans voetbal kenmerkt. De Italiaanse legende overleed aan de gevolgen van alvleesklierkanker, waar hij vijf jaar geleden voor het eerst mee werd geconfronteerd. In april 2020 kreeg hij goed nieuws, maar eind 2021 sloeg het noodlot opnieuw toe.

Ruim een maand geleden moest Vialli stoppen met zijn werkzaamheden bij de nationale ploeg van Italië, waar hij het afgelopen EK nog mee wist te winnen. De voormalig topspits kwam tot 59 interlands voor de Azzuri en speelde twee WK’s: in 1986 en 1990.

Vialli staat ook vooral bekend om zijn nauwe samenwerking met Italiaans bondscoach Roberto Mancini. De twee speelden samen bij Sampdoria en vormden de technische staf bij de nationale ploeg van Italië.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!