Transfernieuws

'Scouts Ajax naar Club Brugge: Ivoriaanse verdediger in beeld bij Amsterdammers'

'Scouts Ajax naar Club Brugge: Ivoriaanse verdediger in beeld bij Amsterdammers'

06-01-2023 07:25 Laatste update: 07:35

Ajax heeft zijn pijlen gericht op Abakar Sylla van Club Brugge. Het Nieuwsblad weet dat er zondag een scout van de Amsterdammers op de tribune zit bij KRC Genk voor de Ivoriaanse verdediger.

Sylla breekt dit seizoen definitief door bij Club Brugge en maakt vooral in de Champions League veel indruk. Volgens Het Nieuwsblad zat Klaas-Jan Huntelaar in november al eens op de tribunes in het Jan Breydel Stadion van de Bruggelingen. Komende zondag is het de beurt aan hoofdscout Henk Veldmate. Het ligt echter niet voor de hand dat de Amsterdammers deze winter al een poging zullen wagen.

De twintigjarige verdediger maakte in 2021 voor 200.000 euro de overstap van het Ivoriaanse SO Armée naar de beloften van Club Brugge. Dit jaar brak Sylla definitief door bij Brugge, waar hij pas in mei 2022 voor debuteerde. Dit seizoen kwam de verdediger, die opvalt door zijn snelheid en voetballend vermogen, al tot vijftien duels voor de Belgische topclub. Daarin scoorde de verdediger één keer.

Sylla heeft nog een contract tot medio 2026, waardoor Brugge hoog in de boom kan gaan zitten voor de Ivoriaanse verdediger.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!