Nieuws

Ten Hag waakt voor Ajax-situatie: 'In zo'n positie wil je niet komen'

Ten Hag waakt voor Ajax-situatie: 'In zo'n positie wil je niet komen'

05-01-2023 18:20 Laatste update: 18:27

Manchester United gaat zich versterken met Jack Butland. Dat bevestigt manager Erik ten Hag donderdagavond op de persconferentie. De doelman van Crystal Palace wordt op Old Trafford tweede keeper achter de ervaren David de Gea.

Martin Dúbravka was lange tijd de tweede keeper van Manchester United, maar hij werd deze winter plotseling teruggehaald door Newcastle United. Butland zal hem gaan vervangen in Manchester. "We hebben drie ervaren keepers nodig", verklaart Ten Hag de keuze voor Butland. "We hebben een aantal jonge keepers en ze doen het goed, maar we hebben veel wedstrijden. Je hebt ervaring in het doel nodig om je doelen te bereiken."

De nieuwe United-huurling zal genoegen moeten nemen met een plek op de bank. "Ik ben erg blij met David, het is vrij duidelijk dat hij onze nummer één is", aldus Ten Hag. "Maar er kan ook altijd iets gebeuren met David en daar moet je op voorbereid zijn."

Ten Hag haalt een situatie van vorig seizoen bij Ajax aan. "Vorig jaar zat ik in een situatie met Ajax, waarbij drie keepers geblesseerd waren. In zo'n positie wil je niet komen als je om de prijzen speelt. Dat kan je seizoen breken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!