Transfernieuws

Chelsea presenteert Badiashile: verdediger tekent 'Boehly-contract' tot 2030

Chelsea presenteert Badiashile: verdediger tekent 'Boehly-contract' tot 2030

05-01-2023 15:05 Laatste update: 15:37

Chelsea heeft de komst van Benoît Badiashile officieel gemaakt. De verdediger verruilt AS Monaco voor The Blues en tekent een contract voor maar liefst 7,5 jaar. 

Chelsea laat via de clubsite weten dat de deal eindelijk rond is. De Londense club onderhandelde enige tijd met Monaco voor de Frans-Congolese verdediger, die in 2022 zijn debuut maakte voor de nationale ploeg van Frankrijk. Badiashile tekent een contract tot 2030 bij Chelsea. Clubeigenaar Todd Boehly wil van het Europese systeem af qua contractduur en is liefhebber van het Amerikaanse systeem, waar spelers veel langere overeenkomsten tekenen. Die voorkeur is duidelijk te zien in het contract van Badiashile, die rond de 38 miljoen euro moet kosten.

Badiashile imponeert de afgelopen jaren in de Ligue 1 en zet hiermee de volgende stap in zijn carrière. Chelsea is dit seizoen bezig aan een teleurstellende reeks en is terug te vinden op de tiende plek in de Premier League. "Ik ben erg blij nu bij Chelsea te zijn", laat Badiashile weten. "Ik kan niet wachten om in de beste competitie ter wereld te spelen en mijzelf te tonen aan de vele fans."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!