Transfernieuws

Nieuws uit de KKD: Willem II stelt trainer aan, Heracles strikt spits van AS Roma

Nieuws uit de KKD: Willem II stelt trainer aan, Heracles strikt spits van AS Roma

5 januari - 13:09
0

Heracles Almelo heeft zich verzekerd van de komst van Antonio Satriano, terwijl Willem II de definitieve aanstelling van Reinier Robbemond als hoofdtrainer bekend heeft gemaakt. Dat melden de Keuken Kampioen Divisie-clubs op hun clubsites.

Heracles Almelo

Heracles neemt Antonio Satriano over van AS Roma. De negentienjarige spits tekent tot medio 2027 en is in zijn nopjes met de overgang naar Almelo. "Ik ben blij om hier te zijn. Voordat ik hier kwam, heb ik al veel opgezocht over de club en ik ben ervan overtuigd dat ze van mij een betere speler kunnen maken", aldus Satriano bij zijn presentatie. "Ik kijk uit naar mijn tijd in Nederland en wil de Nederlandse taal graag leren. Ik hoop me hier verder te ontwikkelen als voetballer en als persoon."

Technisch directeur Nico-Jan Hoogma is in zijn nopjes. "Antonio is een jonge zeer talentvolle spits met het karakter van een echte goalgetter. Als jeugdspeler van AS Roma heeft hij één van de beste jeugdopleidingen van Italië doorlopen en bovendien heeft hij onlangs al zijn debuut voor de nationale jeugdselectie van Italië O20 gemaakt. Onze scouts hadden Antonio al een tijdje in het vizier en we zijn blij dat hij zich nu bij onze selectie gaat voegen."

Willem II

Willem II heeft Robbemond definitief aangesteld als hoofdtrainer. De voormalig assistent nam de honneurs al waar na het vertrek van Kevin Hofland. "Toen ik vorig jaar als assistent-trainer terugkwam naar Willem II heb ik aangegeven dat ik de ambitie had om op termijn wel weer als hoofdtrainer aan de slag te gaan. We voorzagen toen niet dat dat moment nu al zou komen", aldus Robbemond.  

"Na de eerste seizoenshelft heb ik te horen gekregen dat ik in aanmerking kwam voor het hoofdtrainerschap’, vervolgt Robbemond. Gezien mijn persoonlijke ambitie had ik daar uiteraard oren naar en ben ik met de club in gesprek gegaan. Ik ben er trots op dat de gesprekken tot dit resultaat hebben geleid en ik de komende anderhalf jaar hoofdtrainer van deze mooie club mag zijn."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie