Transfernieuws

'Bayern ontvangt jawoord van keeper, nog geen sprake van akkoord met club'

'Bayern ontvangt jawoord van keeper, nog geen sprake van akkoord met club'

04-01-2023 23:22 Laatste update: 23:24
1

Yann Sommer heeft zijn jawoord gegeven aan Bayern München voor een winterse transfer, meldt Sky Sports. Toch zitten er nog wat haken en ogen aan een eventuele overgang: er is nog geen akkoord over de transfersom. Daarnaast willen Die Fohlen eerst een vervanger binnen hebben voordat zij de Zwitsers international laten gaan.

De ervaren keeper beschikt bij zijn huidige werkgever Borussia Mönchengladbach over een aflopend contract en stond in de belangstelling van de nodige Europese topclubs, waaronder Manchester United. Bayern is op zoek naar een nieuwe eerste doelman nadat Manuel Neuer op skivakantie zijn been brak en voor de rest van het seizoen is uitgeschakeld.

Er ligt een contract klaar voor Sommer tot medio 2025 en hij zou 'alleen maar' naar Bayern willen vertrekken. Er is echter nog geen sprake van concrete onderhandelingen, aangezien Gladbach eerst een opvolger moet vinden. Het mondelinge akkoord tussen Der Rekordmeister en Sommer is er echter wel. Dat durft journalist Florian Plettenberg met 'honderd procent' zekerheid te stellen op Twitter.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!