Nederlanders hoofdrolspelers bij spectaculair gelijkspel Leeds en West Ham

04-01-2023 22:42 Laatste update: 22:47

In een waar spektakelstuk hebben Leeds United en West Ham United de punten gedeeld: 2-2. In het duel eisten de Nederlanders en een andere speler met een Eredivisie-verleden, Gianluca Scamacca, de absolute hoofdrollen op.

Met Crycensio Summerville en Pascal Struijk begonnen twee Nederlanders aan de zijde van Leeds United in de basis tegen The Hammers. Iets voor het half uur kwam de thuisploeg op voorsprong. Voor het eerst dit seizoen leverde de in Rotterdam geboren buitenspeler daarbij de assist. Eerder wist hij al wel vier keer te scoren in elf Premier League-optredens. Met een ragfijne steekpass zette Summerville voormalig Feyenoord-target Wilfried Gnonto één op één met de doelman. De Italiaans international bleef ijzig kalm en knalde vol overtuiging raak voor zijn allereerste Premier League-doelpunt.

Op slag van rust vervulde Struijk een negatieve hoofdrol. De Nederlander kegelde zijn tegenstander op onbeholpen wijze onderuit in de eigen zestien en moest zijn actie bekopen met een strafschop tegen. Lucas Paquetá pakte het buitenkansje dankbaar uit: 1-1.

Vlak na rust was het de volgende speler met een verleden in de Eredivisie die de schijnwerpers op zich wist gericht: Gianluca Scamacca profiteerde optimaal van slordig balverlies van The Whites en schoot van afstand knap raak: 1-2. Na 59 minuten mocht Summerville van geluk spreken op het veld te blijven staan. De buitenspeler ging lelijk door op Vladimír Coufal en mocht met een gele kaart niet klagen. Elf minuten later verzorgde Rodrigo de eindstand op aangeven van Jack Harrison: 2-2.