Nieuws

Dagen van 'gechanteerde' Berhalter lijken geteld: bond VS twijfelt aan bondscoach

Dagen van 'gechanteerde' Berhalter lijken geteld: bond VS twijfelt aan bondscoach

4 januari - 21:03
0

De toekomst van Greg Berhalter als bondscoach van de Verenigde Staten hangt aan een zijden draadje. De Amerikaanse voetbalbond US Soccer is een onderzoek gestart naar het functioneren van de keuzeheer tijdens het WK in Qatar.

Berhalter, wiens contract op 31 december 2022 afliep, ligt onder vuur in de VS, nadat hij eerder deze week bekende zijn vrouw te hebben mishandeld in 1991. De oud-speler van PEC Zwolle is sowieso niet van de partij bij het trainingskamp dat Team USA belegt in Californië. Assistent-bondscoach Anthony Hudson neemt de honneurs waar.

De onrust ontstond nadat Berhalter in een symposium over moreel leiderschap enkele voorbeelden had gegeven uit eigen ervaringen. Zo doelde hij in weinig cryptische bewoordingen op slecht gedrag van Giovanni Reyna, omdat de jonge Borussia Dortmund-speler ontevreden zou zijn geweest over een gebrek aan speeltijd op het WK in Qatar.

Reyna ging vervolgens door het stof bij zijn collega-internationals. Dinsdag kreeg het verhaal een merkwaardig vervolg toen bleek dat Berhalter gechanteerd zou worden door de vader van Reyna, Claudio. Hij zou gedreigd hebben de mishandeling van Berhalter in 1991 naar buiten te brengen, meldde ESPN. Daarop zou de Amerikaanse bondscoach besloten hebben zelf met het verhaal naar buiten te treden.

Ondanks het contract van Berhalter officieel ten einde is, zochten beide kampen aanvankelijk een mogelijkheid om de samenwerking te verlengen. Gezien de huidige ontwikkeling lijkt een langer dienstverband bij de Amerikaanse bond hoogst onzeker.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie