Transfernieuws

Update: Fenerbahçe presenteert Oosterwolde, Nederlander komt over van Parma

Update: Fenerbahçe presenteert Oosterwolde, Nederlander komt over van Parma

28-01-2023 22:15 Laatste update: 22:31

Fenerbahçe zit achter de diensten van Jayden Oosterwolde aan. De Nederlander, die op de loonlijst staat bij Parma, staat in de nadrukkelijk belangstelling van de Turkse topclub, meldt Fabrizio Romano.

De transfergoeroe weet dat de interesse zo concreet is dat Fenerbahçe reeds een officieel bod op de jonge verdediger heeft uitgebracht. De club uit Istanbul 'pusht' voor een deal, schrijft Romano in een Tweet. 'Oosterwolde wordt gezien als interessante optie, maar van een akkoord is nog geen sprake', zo klinkt het.

Parma zou hopen om de 21-jarige Oosterwolde te overtuigen van een langer verblijf. Zijn huidige verbintenis bij de nummer zes van de Serie B loopt tot medio 2026, waardoor er een flinke transfersom op tafel moet komen. Sinds januari 2022 speelt de linkervleugelverdediger in Italië.

Het eerste half jaar huurde Parma Oosterwolde, waarna de wingback in de zomerse transferperiode definitief werd ingelijfd. Naar verluidt incasseerde FC Twente destijds drie miljoen euro voor de Nederlandse verdediger.

Update: Fenerbahçe heeft de komst van Jayden Oosterwolde bevestigd. De Nederlander komt over van Parma. De Italiaanse club ontvangt ongeveer acht miljoen euro, wordt geschat.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!