Nieuws

Nieuwe dubbelslag Frederiksen, maar Mijnans redt Sparta in blessuretijd

Nieuwe dubbelslag Frederiksen, maar Mijnans redt Sparta in blessuretijd

18-12-2021 22:17

De tweede ontmoeting tussen Vitesse en Sparta deze week heeft geen winnaar opgeleverd. De Arnhemmers waren in de tweede ronde van de KNVB Beker met 2-1 te sterk, maar ditmaal werd het 2-2 door een goal van Sven Mijnans in extremis.

Nikolai Baden Frederiksen was woensdag de grote man met twee treffers. Zaterdag had hij slechts een kwartier nodig om Sparta weer pijn te doen. De Deense aanvaller profiteerde van een fout van Maduka Okoye, die zijn doel uit wilde komen, maar zich bedacht en daarmee uit positie was. Frederiksen maakte nog voor rust zijn tweede, waarmee het duel al vroeg beslist leek.

Sparta-coach Henk Fraser greep halverwege hard in en voerde drie wissels door. Het ging de Rotterdammers vervolgens iets beter af, maar de klok tikte weg in Arnhems voordeel. Twintig minuten voor tijd bracht Mijnans de spanning echter terug door knap raak te volleren. Aan de andere kant haalde Tom Beugelsdijk opgelucht adem. De robuuste mandekker vloerde Loïs Openda, maar arbiter Bas Nijhuis vond het geen strafschop waard.

Sparta mocht zodoende blijven hopen. Op het moment dat Vitesse de drie punten over de streep leek te trekken, sloeg Mijnans nogmaals toe en bezorgde hij zijn ploeg een punt. De Rotterdammers blijven desondanks steken op plek zeventien, Vitesse staat nog vierde.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!