Nieuws

Talentvolle Argentijn genoemd bij Ajax: 'Zou zeker een versterking kunnen zijn'

Talentvolle Argentijn genoemd bij Ajax: 'Zou zeker een versterking kunnen zijn'

04-01-2023 19:18

In de zoektocht naar een nieuwe centrale verdediger zou Ajax mogelijk kunnen uitkomen bij een talentvolle Argentijn. Leonardo Balerdi van Olympique Marseille wordt in de nieuwste aflevering van de #DoneDeal-podcast van VoetbalPrimeur in verband gebracht met de Amsterdammers.

Ajax is in de winterse transferperiode op zoek naar meerdere versterkingen, maar zou vooral achterin een of twee nieuwelingen willen zien komen. "Balerdi is een verdediger van 23 jaar waar Marseille graag vanaf zou willen. Ajax zou hem aangeboden hebben gekregen", zo klinkt het in de podcast. "Ajax zoekt een verdediger die op beide posities in het centrum kan spelen."

Balerdi speelde al twee interlands voor Argentinië en is 'gewoon' basisspeler bij de Fransen. "Het is een goede speler, dus wat dat betreft zou hij zeker een versterking zijn voor Ajax. Het is afwachten wat ze ermee gaan doen. Hij heeft bij Marseille nog een contract tot 2026. Daley Blind is vertrokken en Calvin Bassey zou op links kunnen gaan spelen. Het is dus niet raar dat Ajax eventueel op zoek is naar een versterking."

Ajax hervat de Eredivisie komende zondag met de uitwedstrijd tegen NEC. De ploeg van trainer Alfred Schreuder staat na een teleurstellende eerste seizoenshelft op de tweede plaats, op drie punten achterstand van koploper Feyenoord.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!