Nieuws

Mourinho ziet vanaf tribune hoe Roma wint van Bologna, Lazio loopt averij op

Mourinho ziet vanaf tribune hoe Roma wint van Bologna, Lazio loopt averij op

04-01-2023 18:59

AS Roma heeft woensdagavond met 1-0 gewonnen van Bologna. Daardoor staan de Romeinen in punten gelijk met stadgenoot Lazio, dat verrassend verloor van Lecce.

Beide ploegen zijn op jacht naar een felbegeerde plek in de top vier van de Serie A, dat aan het einde van het seizoen recht geeft op plaatsing voor de groepsfase van de Champions League. Die zijn virtueel in handen van koploper Napoli, AC Milan, Juventus en Internazionale.

AS Roma - Bologna: 1-0
Voorafgaand aan de wedstrijd tussen Roma en Bologna werd er op mooie wijze nog stilgestaan bij het overlijden van Sinisa Mihajlovic. De Serviër was trainer bij Bologna en in het verleden speler voor Roma.

De thuisploeg kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong door een benutte strafschop van Lorenzo Pellegrini. Trainer José Mourinho keek wegens een schorsing vanaf de tribunes toe. Hij zag hoe zijn ploeg tweemaal wist te ontsnappen aan puntverlies. Eerst lag de VAR een zekere tegengoal in de weg en in de slotfase haalde Tammy Abraham een bal van de lijn.

Lecce - Lazio: 2-1
Lazio moest tegelijkertijd zijn meerdere erkennen in Lecce, dat voor de derde keer op rij won. I Biancocelesti kwam via Ciro Immobile nog wel op voorsprong, maar stond na rust met de rug tegen de muur door goals van Gabriel Strefezza en Federico Di Francesco. Lazio staat zodoende na speelronde zestien op de vijfde plaats, op doelsaldo net boven AS Roma.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!