Koopmeiners voorkomt vierde nederlaag op rij met late assist, Zoet valt uit

04-01-2023 17:29 Laatste update: 17:31

Atalanta Bergamo heeft bij de herstart van de Serie A een nieuwe blamage weten te voorkomen. De ploeg van Teun Koopmeiners en Marten de Roon speelde op het nippertje gelijk tegen het Spezia van Jeroen Zoet. De doelman ging al vroeg in de wedstrijd geblesseerd van het veld.

Al na twaalf minuten kwam de oud-PSV'er in botsing met de Colombiaan Duván Zapata. Daardoor liep hij een blessure op aan zijn scheenbeen. Meteen werd duidelijk dat Zoet niet verder kon. Op dat moment stond Spezia, dat in redelijke degradatienood verkeert, al met 1-0 voor. Emmanuel Gyasi bracht de thuisploeg na acht minuten op voorsprong.

Om en nabij het halve uur werd het ook 2-0 voor Spezia. M'Bala Nzola zorgde voor een verdubbeling van de marge. Een zekere 3-0 van Ethan Ampadu werd later afgekeurd wegens buitenspel. Gianpiero Gasperini wisselde daarom aanvallend, wat zijn vruchten afwierp. Invaller Rasmus Højlund zorgde voor de aansluitingstreffer. In de blessuretijd zeilde een plotse voorzet van Koopmeiners nog aan alles en iedereen voorbij, waardoor Mario Pasalic de vierde nederlaag voor Atalanta op rij wist te voorkomen.

De Noord-Italianen staan door het gelijkspel nog steeds op de zevende plaats op de ranglijst. Europees voetbal is daardoor nog altijd in zicht. Spezia vinden we terug op plek zeventien. Zij verschaften zichzelf een klein beetje lucht in de strijd om degradatie. Het gat tot de welbekende streep is nu vijf punten.