Transfernieuws

De Gea hoopt op contractverlenging bij Man United: 'Zal op goede manier aflopen'

De Gea hoopt op contractverlenging bij Man United: 'Zal op goede manier aflopen'

4 januari - 15:27 Laatste update: 16:46
1

David De Gea verwacht zijn contract bij Manchester United 'gewoon' te verlengen. Dat laat de doelman weten aan de Manchester Evening News.

De Gea maakte in 2011 de overstap van Atlético Madrid naar Manchester United en is sindsdien een vaste waarde onder de lat bij The Mancunians. Het contract van de doelman loopt komende zomer af bij United, maar De Gea verwacht dat het allemaal goed zal komen. "Ja, ik ben erg ontspannen", aldus de Spanjaard tegenover MEN. "Ik focus me op trainen en zo goed mogelijk presteren. Ik weet zeker dat het op een goede manier zal aflopen."

De Spaanse sluitpost hoopt zijn carrière bij Manchester United te kunnen beëindigen. "Ik hoop het. Dit is mijn club. Ik ben hier al vele jaren en het is een eer om hier te zijn. Ik ben blij hier."

De Gea kwam tot nu toe 510 keer uit voor Manchester United. Na het optreden tegen Bournemouth (3-0 winst) trad de doelman toe tot de top tien spelers die het vaakst uitkwamen voor The Mancunians. Bovendien hield De Gea 177 keer de nul en hoeft daardoor nog maar drie keer de nul te houden om Peter Schmeichels clubrecord over te nemen.

Ondanks het goede seizoen van De Gea is Erik ten Hag wel op zoek naar een doelman. De manager zou een keeper willen die over meer voetballende kwaliteiten beschikt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s