Exclusive

Wie is Gerónimo Rulli, de beoogde nieuwe Ajax-doelman en kersvers wereldkampioen?

Wie is Gerónimo Rulli, de beoogde nieuwe Ajax-doelman en kersvers wereldkampioen?

4 januari - 12:10
0

Het heeft er alle schijn van dat Ajax met Gerónimo Rulli eindelijk zijn gewenste doelman binnen gaat halen. De Amsterdammers zitten momenteel aan de onderhandelingstafel met Villarreal CF, zagen al een eerste bod afgewezen worden maar voorzien volgens De Telegraaf een grote kans dat het tweede bod wel genoeg moet zijn. Wie is deze Rulli eigenlijk? VoetbalNieuws vertelt je alles wat je moet weten over de kersvers Argentijns wereldkampioen.

De loopbaan van Rulli: van eeuwige huurling tot wereldkampioen

Clubcarrière
Rulli werd in de wieg gelegd in La Plata, de Argentijnse stad waar ook de bekende voetballers Marcos Rojo en Juan Sebastián Verón werden geboren. De doelman doorliep de jeugdopleiding van Estudiantes, waarna hij op 22-jarige leeftijd de overstap maakte naar het Uruguayaanse Deportivo Maldonado. In Uruguay kwam hij geen minuut aan spelen toe.

In 2014 zette Rulli voor het eerst voet aan Europa: hij werd verhuurd aan Real Sociedad, waar hij twee jaar lang indruk wist te maken. De Argentijn maakte zelfs zoveel indruk dat Manchester City hem voor een kleine vijf miljoen euro wist op te pikken in Uruguay. The Citizens hadden alleen geen plek voor hem onder de lat, waardoor hij nog één jaar aan de club uit het Baskenland werd verhuurd. Sociedad pikte Rulli uiteindelijk definitief op in Engeland.

Ook de Spanjaarden besloten om Rulli te verhuren, aan het Franse Montpellier. Na een jaar in Frankrijk te hebben gebivakkeerd, keerde hij weer terug in Noord-Spanje. Sociedad besloot de Argentijn uiteindelijk te verkopen aan Villarreal, de club waar de inmiddels 30-jarige keeper nu nog steeds eigendom van is.

Interlandcarrière
In totaal speelde Rulli slechts vier interlands voor Argentinië, maar daar zal hij niet meer wakker van liggen. De doelman maakte namelijk onderdeel uit van de Argentijnse selectie die afgelopen zomer wereldkampioen werd in Qatar. Rulli zat weliswaar het hele toernooi op de bank omdat hij Emiliano Martínez voor zich moest dulden, maar zal daar gezien de prestaties van de penaltykiller toch vrede mee hebben. Ondanks dat hij geen minuut in actie kwam, mag Rulli zich toch voor eens en altijd een wereldkampioen noemen.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Gero Rulli (@gerorulli)

Waarom haalt Ajax Rulli?

De roep om een doelman bij Ajax is groot. De Amsterdammers beschikken momenteel met Remko Pasveer (39) en Maarten Stekelenburg (40) over twee keepers die op leeftijd zijn. De derde keus is momenteel de 22-jarige Jay Gorter, die heeft aangegeven graag verhuurd te willen worden. Een extra keeper die kwalitatief op niveau is, over ervaring beschikt en waar de komende jaren op kan worden gebouwd is dan ook geen overbodige luxe.

Naast Rulli heeft Ajax naar verluidt nog twee andere namen op de schaduwlijst. Mocht Villarreal toch definitief tegen gaan stribbelen, dan moet David Raya naar de Johan Cruijff Arena komen. De Spaanse doelman maakt al anderhalf seizoen een goede indruk in de Premier League bij Brentford FC. Mocht ook Raya geen optie blijken te zijn, dan wordt de naam van Andries Noppert nog altijd genoemd.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie