Transfernieuws

'Man United schakelt razendsnel door: nieuwe doelman moet in januari nog komen'

'Man United schakelt razendsnel door: nieuwe doelman moet in januari nog komen'

04-01-2023 10:41 Laatste update: 16:46

Manchester United is bezig met de komst van Jack Butland van Crystal Palace. Dat meldt The Telegraph.

Butland is sinds kort weer fit en wordt door Manchester United gezien als een goede optie. De doelman brak in de voorbereiding van dit seizoen zijn vinger bij Crystal Palace en kwam daardoor nog niet in actie dit seizoen. De twee duels na het WK kreeg Vicente Guaita de voorkeur. United hoopt te profiteren van de situatie. Butland speelde tot op heden acht interlands voor Engeland en beschikt over de nodige ervaring. 

Na het vertrek van Newcastle United-huurling Martin Dúbravka, die deze winter terugkeerde naar The Magpies, is United op zoek naar een nieuwe doelman die de concurrentiestrijd aangaat met David De Gea. De 33-jarige Dúbravka voldeed niet aan de verwachtingen en mocht alleen bij de League Cup-duels met Aston Villa (4-2 zege) en Burnley (2-0 zeg) opdraven.

Met Tom Heaton heeft Ten Hag nog maar één doelman achter de hand na De Gea. Dean Henderson wordt dit seizoen verhuurd aan Nottingham Forest.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!