Transfernieuws

AZ verwacht geen Karlsson-vertrek en stipt één inkomende transferprioriteit aan

AZ verwacht geen Karlsson-vertrek en stipt één inkomende transferprioriteit aan

4 januari - 09:18

Het aantrekken van een nieuwe doelman is prioriteit nummer één bij AZ tijdens deze transferwindow, onthult Max Huiberts. De Alkmaarse bestuurder benadrukte daarnaast dat er momenteel geen ontwikkelingen zijn rondom Jesper Karlsson.

"Ik verwacht in principe een rustige transfermaand, we zijn alleen op zoek naar een ervaren keeper", begint Huiberts in gesprek met Voetbal International. Die leek AZ met Tomas Vaclik gevonden te hebben, maar dat liep toch net iets anders dan gedacht. De doelman van Olympiakos kwam niet door de medische keuring.

Op uitgaand transfergebied valt er nog wel iets te verwachten rondom één speler: Peer Koopmeiners. "We hebben met hem de afspraak gemaakt dat hij aan spelen moet toekomen op het hoogste niveau. We willen hem niet verkopen, maar een huurovereenkomst met een Eredivisie-club zou een optie kunnen zijn voor de tweede seizoenshelft", aldus Huiberts.

Rondom Karlsson speelt momenteel niets, verzekerde de AZ-directeur in gesprek net NH Nieuws. De Zweed wordt veel in verband gebracht met PSV als vervanger van Cody Gakpo. "Er is nu geen interesse. Op dit moment is het niet aan de orde. Jesper is daar ook helemaal niet mee bezig", besluit Huiberts, die Karlsson ook het interview heeft zien geven aan het Noord-Hollands Dagblad waarin de speler dit ook kenbaar heeft gemaakt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s