Nieuws

Ronaldo Lima koopt negentig procent van de aandelen van zijn oude club

Ronaldo Lima koopt negentig procent van de aandelen van zijn oude club

18-12-2021 19:15 Laatste update: 19:17

Ronaldo Lima heeft negentig procent van de aandelen van de Braziliaanse club Cruzeiro gekocht. De legendarische spits brak door bij Cruzeiro, voordat hij twee seizoenen bij PSV kwam spelen. Naar verluidt heeft Ronaldo ruim 65 miljoen euro betaald.

Ronaldo heeft hiermee Fenway Sports Group afgetroefd, dat de eigenaar is van onder andere Liverpool. Cruzeiro, dat vier keer kampioen van Brazilië werd, zit momenteel in een zware periode en speelt zelfs op het tweede niveau. Ronaldo hoopt de club nieuw leven in te blazen en de glorietijden terug te brengen.

"Ik heb veel terug te geven aan Cruzeiro en ik wil de club terugbrengen naar waar ze thuis horen", zegt Ronaldo tegen het Braziliaanse Globo. "Ik vraag de supporters om weer met de club te verbinden. Kom naar het stadion, want we hebben veel kracht en eenheid nodig." Ronaldo kocht in 2018 ook al ruim de helft van de aandelen van het Spaanse Real Valladolid.

Ronaldo kwam in 1993 bij Cruzeiro terecht en scoorde 44 doelpunten in de 47 wedstrijden die hij voor de club speelde. De spits kende hier zijn definitieve doorbraak en zette zijn succesvolle carrière daarna voort bij PSV. Daar scoorde hij 42 doelpunten in 46 wedstrijden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!