Nieuws

Bondscoach VS werd gechanteerd tijdens WK: 'Ik schopte haar, ik schaam me nu nog'

Bondscoach VS werd gechanteerd tijdens WK: 'Ik schopte haar, ik schaam me nu nog'

03-01-2023 21:49

Gregg Berhalter, bondscoach van de Verenigde Staten, stelt te zijn gechanteerd tijdens het mondiale landentoernooi in Qatar. De 49-jarige coach heeft besloten zelf zijn boekje open te doen en stelt zijn vrouw in de jaren '90 fysiek te hebben aangevallen.

Berhalter deelt op Twitter zijn verhaal met een lang bericht. 'Tijdens het WK heeft een individu de bond gesproken en gezegd informatie over mij te hebben die mijn carrière zou beëindigen. Deze stap is moeilijk om te zetten, maar ik en mijn vrouw Rosalind willen dit graag kwijt. Het is een verhaal dat van ons is, maar hopelijk kunnen andere mensen er lering uit trekken', begint Berhalter. 

'Ik leerde Rosalind in 1991 kennen. Na vier maanden te hebben gedatet hadden wij een verhitte ruzie en heb ik haar tegen haar benen geschopt. Er zijn nul excuses voor mijn acties en ik heb er tot de dag van vandaag spijt van. Destijds bood ik direct mijn excuses aan, maar Rosalind wilde op dat moment, begrijpelijk, niets met mij te maken hebben. De politie is er nooit bij betrokken geweest, maar ik ben direct in gesprek gegaan met professionals om te groeien en te leren als persoon. Dit soort gedrag is daarna nooit meer voorgekomen', stelt Berhalter. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!