Nieuws

La Liga komt alsnog in actie na racistische uitingen aan adres van Vinícius Júnior

La Liga komt alsnog in actie na racistische uitingen aan adres van Vinícius Júnior

03-01-2023 14:48
1

La Liga onderneemt actie naar aanleiding van het racistische gedrag van Real Valladolid-supporters richting Vinícius Júnior. De organisator van de Spaanse voetbalcompetitie heeft aangifte gedaan tegen de fans die zich schuldig maakten aan dit gedrag, meldt de NOS.

Vinícius Júnior uitte eerder al kritiek op La Liga dat de organisator van de Spaanse voetbalcompetitie niet ingreep naar aanleiding van de racistische uitingen aan zijn adres. De Real Madrid-aanvaller kreeg op de Spaanse voetbalvelden al vaker te maken met racisme, waardoor de maat vol was voor hem. "Racisten blijven de stadions bezoeken en de grootste club ter wereld van dichtbij bekijken", schreef de Braziliaan op Twitter. "En La Liga blijft niets doen... Maar ik zal met opgeheven hoofd doorgaan en mijn overwinningen en die van Madrid vieren."

In video's die door de supporters van Real Valladolid gemaakt zijn, zijn oerwoudgeluiden waarneembaar. La Liga heeft hierdoor besloten om een aantal dagen later alsnog in actie te komen. De organisator van de Spaanse voetbalcompetitie heeft aangifte gedaan tegen de fans die zich schuldig maakten aan het racistische gedrag. Daarnaast kondigt La Liga aan dat het in de toekomst sneller actie zal ondernemen tegen racisme. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!