Nieuws

Neymar zorgt voor ophef in Brazilië: PSG-ster zal begrafenis Pelé niet bijwonen

Neymar zorgt voor ophef in Brazilië: PSG-ster zal begrafenis Pelé niet bijwonen

03-01-2023 13:37

Neymar heeft voor ophef gezorgd in Brazilië. De vader van de Braziliaanse balvirtuoos heeft laten weten dat zijn zoon niet terug zal keren naar zijn vaderland om voetballegende Pelé een laatste eer te bewijzen.

Neymar senior is namens de familie afgevaardigd om bij de wake aanwezig te zijn. "Hij zal niet komen", aldus de vader van Neymar, opgetekend door RMC Sport. "Pelé heeft zoveel mensen geïnspireerd, hij heeft ons hier gebracht. Hij was een inspiratie voor alle generaties, hij was altijd een voorbeeld. Daarom heeft mijn zoon mij gevraagd om hier te zijn in zijn plaats, om de familie steun te bieden."

Pelé overleed op 29 augustus aan de gevolgen van darmkanker. De Braziliaanse voetballegende wordt dinsdag begraven. In Brazilië heerst er veel onbegrip waarom Neymar de begrafenis niet kan bijwonen. Kylian Mbappé en Achraf Hakimi, ploeggenoten van de Paris Saint-Germain-ster, kregen onlangs namelijk nog vrijaf om een NBA-wedstrijd van de Brooklyn Nets bij te wonen. Het is onduidelijk waarom Neymar niet in Brazilië aanwezig kan zijn.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!