Atalanta met beide voeten op de grond na pijnlijke nederlaag tegen Mourinho

18-12-2021 17:48 Laatste update: 18:00

AS Roma heeft zaterdagmiddag met 1-4 gewonnen op bezoek bij Atalanta Bergamo. Voor Atalanta komt daarmee een einde aan een ongeslagen reeks van tien wedstrijden. De grote man bij aan de winnende kant was Tammy Abraham, die voor twee doelpunten zorgde.

De ploeg van trainer José Mourinho had maar 29% balbezit zaterdagmiddag, maar was dodelijk effectief. Al binnen de minuut kwam Roma op voorsprong door een doelpunt van Abraham, die in de actie voor zijn goal wel een overtreding leek te maken. In de 27ste minuut werd de voorsprong verdubbeld door Nicolo Zaniolo, die zijn eerste van het seizoen maakte.

In de blessuretijd van de eerste helft keerde de hoop terug bij Atalanta, nadat een schot van Luis Muriel via tegenstander Bryan Cristante achter doelman Ruí Patricio belandde. Bij Atalanta begonnen Marten de Roon en Hans Hateboer in de basis, terwijl Teun Koopmeiners genoegen moest nemen met een plekje op de bank.

In de 68ste minuut leek Bryan Cristante zijn 'fout' goed te maken door voor de beslissing te zorgen, maar hij zag zijn doelpunt afgekeurd worden door de VAR. Vier minuten later was het wel klaar voor Atalanta, nadat Chris Smalling voor de 1-3 zorgde. Acht minuten voor tijd werd het nog pijnlijker voor de club uit Bergamo, toen Tammy Abraham zijn tweede maakte en de eindstand bepaalde op 1-4.

Roma klimt door de overwinning voorlopig naar de vijfde plaats in de Serie A, maar kan nog ingehaald worden door Fiorentina en Juventus. Atalanta staat nog op de derde plek, maar deze kan ingenomen worden door Napoli. Zondagavond om 20.45 uur vindt de topper tussen AC Milan en Napoli plaats.