Nieuws

Lukaku: 'Speelde WK-duel met maar twee trainingen in vier maanden in de benen'

Lukaku: 'Speelde WK-duel met maar twee trainingen in vier maanden in de benen'

03-01-2023 08:43

Romelu Lukaku baalt ervan dat hij niet meer heeft kunnen betekenen voor België tijdens het WK in Qatar. De aanvalsleider kampte met een blessure en schoot in het duel met Kroatië niet met scherp.

Lukaku liep in de Champions League-ontmoeting met Bayern München een spierblessure op. "De blessure viel zwaarder uit dan eerst verwacht", vertelt de 29-jarige Belg in een openhartig gesprek met Sky Sports. Daardoor dreigde Lukaku het WK mis te lopen. "Normaal gezien ben ik iemand die snel herstelt, maar nu had ik de hele tijd het gevoel dat het niet goed zat." 

De Belgische aanvalsleider van Internazionale ging door een zware periode. "Voor mij is het de eerste keer in dertien jaar dat ik zoveel wedstrijden heb moeten missen, Ik ging naar het WK en speelde de laatste wedstrijd met twee trainingen in vier maanden in de benen. Er was veel teleurstelling na Kroatië, maar ik was zelf geen honderd procent", zegt hij.

Lukaku hoopt snel weer de oude te zijn. "Ik ben hard aan het werk met de trainers en de ploeg: nu is het aan mij om te antwoorden op het veld."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!