Nieuws

'Van Nistelrooij betaalt tol voor falend beleid van zijn vriend John de Jong'

'Van Nistelrooij betaalt tol voor falend beleid van zijn vriend John de Jong'

03-01-2023 07:11

Valentijn Driessen is erg kritisch op John de Jong. De journalist is van mening dat PSV met het vertrek van Cody Gakpo 'noodgedwongen' veel kwaliteit heeft moeten inleveren en dat is volgens hem het gevolg van het beleid van de voormalig directeur voetbalzaken.

'Met het vertrek van Gakpo lijkt PSV sportief het grootste slachtoffer van het WK, hoewel de transferperiode pas twee dagen open is en duurt tot 1 februari', schrijft Driessen in zijn column voor De Telegraaf. 'Achteraf kan de opgestapte directeur voetbalzaken John de Jong zijn gelijk halen. Omdat hij weigerde Gakpo in de zomer te verkopen, heeft PSV per saldo zo’n vijftien miljoen euro extra kunnen incasseren.'

De journalist deelt desondanks een harde sneer uit naar De Jong. 'In ruim vier seizoenen PSV faalde De Jong als technisch eindverantwoordelijke. Vanuit zijn rol heeft hij nooit voor een dusdanige financiële armslag gezorgd dat PSV 'nee' kon zeggen tegen Liverpool', stelt Driessen.

'In De Jongs tijdperk werd PSV nooit kampioen, kwalificeerde zich geen enkele keer voor de Champions League of voor de finale van de Europa League of Conference League. De club won slechts een KNVB-beker en een Johan Cruijff Schaal vlak voor zijn vertrek', vervolgt hij. 'PSV-trainer Ruud van Nistelrooy betaalt met de noodzakelijke verkoop van Gakpo de tol voor falend beleid van zijn vriend John de Jong.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!