Transfernieuws

Braziliaan keert na bijna drie jaar in de Ajax-jeugdopleiding terug naar thuisland

Braziliaan keert na bijna drie jaar in de Ajax-jeugdopleiding terug naar thuisland

02-01-2023 20:48 Laatste update: 20:49

Ajax en Giovanni zijn per direct uit elkaar. De Braziliaanse jongeling keert terug naar zijn thuisland, waar hij aan de slag gaat bij Fluminense.

De transfer van Giovanni is officieel nog niet door Ajax gemeld, maar hij is al gepresenteerd door zijn nieuwe club Fluminense. De Braziliaan behoorde tot de selectie van Jong Ajax, waar er nauwelijks een rol voor hem was weggelegd. De aanvallend ingestelde middenvelder werd daarom aan Telstar verhuurd, maar ook daar wist hij geen potten te breken. In IJmuiden kwam hij tot twee doelpunten en drie assists.

Giovanni kwam in 2020 over van Santos, waarna hij een contract tekende tot medio 2024 in Amsterdam. Tot een echte doorbraak kwam het nooit in Amsterdam, aangezien de Braziliaan maar 68 minuten uitkwam voor het beloftenelftal. Giovanni gold als één van de grootste talenten van zijn generatie, maar dat heeft hij nog niet waar weten te maken.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!