Spannende Old Firm eindigt onbeslist: Celtic dankzij laat doelpunt morele winnaar

02-01-2023 15:27
1

De eerste Old Firm van 2023 is onbeslist geëindigd tussen Rangers FC en Celtic: 2-2. The Gers werden in de beginfase overrompeld door de bezoekers, kwamen op voorsprong, maar moesten in de slotfase alsnog een late tegentreffer slikken. De gastheren schieten maar weinig op met het punt.

Al na vier minuten lag de bal in het net voor Celtic. Defensief geblunder werd genadeloos afgestraft door Daizen Maeda. In de overige 41 minuten van het eerste bedrijf waren The Bhoys de dominante partij in een duel waarin het er bij vlagen keihard aan toeging. Opmerkelijk genoeg bleven de gele kaarten op zak bij arbiter John Beaton.

Even leken de Rangers op 1-1 te komen na een foutje van doelman Joe Hart, maar tot zijn opluchting belandde de bal op de paal. In de tweede helft waren de rollen omgedraaid en domineerde de thuisploeg op Ibrox en schoot het uit de startblokken na rust. Via een heerlijke goal van Clark Kent werd de gelijkmaker op het bord gezet. Met veel gevoel krulde de Engelsman het leder tegen de touwen.

Tien minuten later was de voorsprong een feit toen James Tavernier mocht aanleggen voor een penalty. De specialist van Rangers bleef koel en schoot de bal perfect binnen: 2-1. In de slotfase zocht Celtic met man en macht de aanval en de opportunistische speelwijze wierp in de 87ste minuut zijn vruchten af. Het was Kyogo Furuhashi die van dichtbij raakprikte.

Zodoende eindigde de 432ste editie van de Old Firm onbeslist, ondanks de zeven minuten extra tijd die Beaton toevoegde na het verstrijken van de officiële speeltijd. Celtic werd de morele winnaar. Na twintig wedstrijden bedraagt de voorsprong van The Bhoys op The Gers negen punten.