Nieuws

Ancelotti brandt vingers niet aan Vinícius-incident: 'Het zou niet moeten bestaan'

Ancelotti brandt vingers niet aan Vinícius-incident: 'Het zou niet moeten bestaan'

02-01-2023 14:04 Laatste update: 14:04

Carlo Ancelotti weigert in te gaan op het racisme-incident omtrent Vinícius Jr. tijdens de wedstrijd tussen Real Madrid en Real Valladolid. De Braziliaanse speler zou het slachtoffer zijn van publiek dat apengeluiden scandeerde.

Real Madrid treedt dinsdag in de Spaanse beker op tegen vierdeklasser Cacareno en tijdens het persmoment werd Ancelotti naar het incident gevraagd. De succesvolle oefenmeester wilde niet te lang ingaan op de kwestie. "Ik spreek hier niet over omdat het duidelijk is. Ik ga niet spreken over een onderwerp dat niet hoort te bestaan, namelijk racisme en xenofobie. De nadruk erop leggen zou alleen maar slecht uitpakken, het is een probleem dat niet in ons leven hoort te zijn. Ik heb nul tolerantie ernaartoe."

De Spaanse competitie wordt verweten spelers niet genoeg in bescherming te nemen. Ook hier wilde Ancelotti niet veel over kwijt. "Ik ga er niet verder op in. Het is niet een probleem van de competitie, maar van een breder probleem in de maatschappij. Men heeft niet de nodige educatie tot zijn beschikking. Je moet er groter over denken dan alleen de competities. Xenofobie en racisme zijn zeer ernstige problemen", besluit Ancelotti.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!