Nieuws

Lyon maakt terugkeer Kroaat wereldkundig, Blanc krijgt gewenste versterking

Lyon maakt terugkeer Kroaat wereldkundig, Blanc krijgt gewenste versterking

02-01-2023 12:29

Olympique Lyonnais heeft de terugkeer van Dejan Lovren wereldkundig gemaakt. Bijna tien jaar na zijn vertrek bij de Franse club gaat de 33-jarige Kroaat weer in het wit, rood en blauw spelen.

De rentree van Lovren, die tot op heden voor Zenit Sint-Petersburg speelde, hing al een tijdje in de lucht. Nu het is officieel. De centrumverdediger tekent een contract tot medio 2025. Tussen 2010 en 2013 speelde hij 102 wedstrijden voor de Franse topclub. Hij won er onder meer de Coupe de France en verdiende een transfer naar de Premier League. In Engeland speelde hij voor Southampton en Liverpool.

Lyon staat momenteel op de achtste plaats in de Ligue 1 en verloor zondag nog met 0-1 van middenmoter Clermont Foot. Trainer Laurent Blanc gaf na afloop aan meer ervaring, kwaliteit en agressiviteit te willen en krijgt dat met de komst van Lovren. Afgelopen maand werd hij met het Kroatische elftal nog derde op het WK in Qatar.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!