Nieuws

Voetbalbonden willen Zuid-Amerikaanse landen in Nations League vanaf 2024

Voetbalbonden willen Zuid-Amerikaanse landen in Nations League vanaf 2024

18-12-2021 15:06

De UEFA en de CONMEBOL willen landen uit Zuid-Amerika vanaf 2024 laten deelnemen aan de Nations League. Eerder deze week werd al bekend dat de twee voetbalbonden een wedstrijd gaan organiseren tussen de Europees Kampioen en de winnaar van de Copa América.

UEFA Vice-Voorzitter Zbigniew Boniek liet weten dat er gesprekken lopen met de CONMEBOL. "We hebben erover gesproken met de CONMEBOL. Ons streven is om Zuid-Amerikaanse landen vanaf 2024 deel te laten nemen aan de Nations League", zegt de oud-speler van Juventus. De planning hiervan is niet makkelijk. "De speelkalender is al behoorlijk vol, dus we hebben niet heel veel opties."

Boniek liet doorschemeren dat er tien Zuid-Amerikaanse landen kunnen toetreden in 2024, waarvan er zes in de Nations League A en vier in de Nations League B geplaatst worden. De wedstrijd tussen de winnaar van het EK en de winnaar van de Copa América zou op 1 juni 2022 voor het eerst plaats moeten vinden, onder de naam 'Finalissima'. De eerste editie zal uitgevochten worden door Italië en Argentinië.

De groepsfase van de komende editie van de Nations League gaat gespeeld worden in juni en september van het komende jaar. Nederland zal het opnemen tegen België, Polen en Wales.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!