Nieuws

'Iraanse spelers in de cel door aanwezigheid op feestje met vrouwen en alcohol'

'Iraanse spelers in de cel door aanwezigheid op feestje met vrouwen en alcohol'

2 januari - 11:12
0

In Iran zijn meerdere profvoetballers een tijdje vastgehouden omdat zij op een feestje waren waar alcohol werd geserveerd en ook vrouwen aanwezig waren. Dat meldt het semiofficiële persagentschap Tasnim. Beide zaken zijn volgens de islamitische wet verboden.

Zo mogen mannen en alleen contact met elkaar onderhouden wanneer ze getrouwd zijn en is het drinken van alcohol ten strengste verboden in het land waar de ayatollahs de macht hebben. Het strenge beleid leidde in de afgelopen maanden tot hevige protesten in Iran. De druppel was voor de bevolking de dood van een 22-jarige vrouw die werd opgepakt en op mysterieuze wijze verdween omdat ze geen hoofddoek droeg.

Volgens het persbureau verkeerden enkele spelers in een staat van dronkenschap. Het zou gaan om jongens van een van de vijf Iraanse topclubs. Iedereen werd even later weer vrij gelaten, behalve een aanwezige die geen profvoetballer is. Tegen de anderen is wel een proces-verbaal opgemaakt.

Het Iraanse nationale elftal weigerde op het WK in Qatar om het volkslied te zingen, maar deden dat in de daaropvolgende wedstrijden wel. Volgens meerdere bronnen werden zij bedreigd door Iraanse veiligheidsdiensten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie