Nieuws

Pikant transferadvies voor Blind: 'In Eindhoven krijgt hij wél die erkenning'

Pikant transferadvies voor Blind: 'In Eindhoven krijgt hij wél die erkenning'

02-01-2023 10:41
1

Ronald Waterreus heeft in zijn column in De Limburger een opvallende transfersuggestie gedaan voor Daley Blind. De oud-doelman zou de 32-jarige graag naar PSV zien komen, om daar de waardering terug te vinden die hij bij Ajax mistte.

Ajax ontbond het contract van de Oranje-international eind december. Blind kreeg in de laatste maanden voor zijn vertrek veel kritiek te verduren en zat geregeld op de bank bij trainer Alfred Schreuder. Op het WK in Qatar was hij echter wel van vaste waarde. Hij scoorde zelfs nog in de achtste finale tegen de Verenigde Staten (3-1). Royal Antwerp en Real Sociedad lijken op het eerste oog de voornaamste kandidaten om de routinier binnen te halen.

Volgens Waterreus zou Blind echter ook niet misstaan bij de Eindhovenaren. 'Een club (en voorname concurrent in de strijd om de titel) waar een speler met zijn cv onherroepelijk wél de erkenning zou krijgen die hij verdient', zo schrijft hij.

'En waar Blind, zij het wat trager dan vroeger, op zeker nog anderhalf seizoen van grote waarde zou kunnen zijn.' Dat de overstap wellicht wat controversieel en pikant is, zegt hem niet zoveel. 'Rancune, weten we in topsport, is de beste drijfveer om tot grote daden te komen. Het zou wat zijn, vindt u ook niet, Daley Blind die straks 'met pijn in het hart' de 25ste landstitel van PSV viert op het Stadhuisplein in Eindhoven?'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!