Nieuws

PSG-trainer niet te spreken over ploeg: 'Ontbreken Messi en Neymar is geen excuus'

PSG-trainer niet te spreken over ploeg: 'Ontbreken Messi en Neymar is geen excuus'

02-01-2023 07:19

Christophe Galtier is ontstemd na de nederlaag van Paris Saint-Germain tegen concurrent RC Lens. Lionel Messi en Neymar Jr. deden nog niet mee bij de Franse grootmacht, maar dat mag volgens de trainer van PSG geen reden zijn te verliezen.

PSG verloor met 3-1 van Lens, waar onder meer Loïs Openda scoorde. Door de overwinning van Lens is het verschil met PSG nog maar vier punten. "Lens heeft de overwinning verdiend", stelde Galtier na afloop van het duel op het persmoment, opgetekend door L'Équipe. "Het is de niet de nederlaag zelf die mij irriteert, maar de manier waarop de tegentreffers tot stand kwamen. Dit was voor het eerst dat ik mijn ploeg zo ongeorganiseerd op het veld zag staan."

Messi en Neymar ontbraken bij PSG vanwege verschillende redenen. De Argentijn rustte nog uit na het winnen van het WK, terwijl de Braziliaan geschorst was na een rode kaart in de vorige wedstrijd. "Het gemis van Messi en Neymar mag geen excuus zijn. In deze tweede seizoenshelft zullen we nog wel meer wedstrijden spelen waarin we misschien niet in topvorm zijn of spelers missen door blessures en schorsingen. Ook bij absenties moeten we beter dan we nu hebben laten zien."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!