Nieuws

Zenden verwacht veel van Gakpo: 'Hij kan heel snel heel veel gaan spelen'

Zenden verwacht veel van Gakpo: 'Hij kan heel snel heel veel gaan spelen'

01-01-2023 19:47 Laatste update: 21:10

Boudewijn Zenden denkt dat Cody Gakpo meteen aan de bak kan bij Liverpool. De buitenspeler kwam tijdens de Kerst over van PSV naar de Engelse topclub. Zenden kent het klappen van de zweep; de oud-international speelde zelf voor beide ploegen.

De voormalige linksbuiten stelt in gesprek met VoetbalPrimeur dat PSV trots mag zijn op haar pupil, die maar liefst zestig miljoen euro opleverde. "Hij is wel echt een exponent uit de PSV-opleiding. Op achtjarige leeftijd binnengekomen en uiteindelijk op z’n 23e de stap naar de Premier League gemaakt. Daar kan PSV heel trots op zijn. Hij is een voorbeeld voor andere jongens."

Zenden denkt dat Gakpo met een goed gevoel terugkomt van het WK en dat hij meteen aan de bak kan. "Normaal gesproken krijg je de tijd om te wennen aan een nieuwe competitie of een nieuw team. Bij Liverpool zijn er echter veel geblesseerden op zijn positie. Ik denk dat hij heel snel heel veel kan gaan spelen."

Volgens de huidige specialistentrainer hoeft dat geen probleem te zijn voor Gakpo. "Ik hoop dat hij de lijn die hij bij PSV heeft ingezet kan doortrekken bij Liverpool. Mensen zeggen vaak dat er in Engeland veel gespeeld wordt en dat dat voor hem anders kan zijn, maar dat is in Nederland ook zo als je Europees speelt. Voor hem wordt de intensiteit ervan misschien wel een uitdaging. Je moet altijd volle bak gaan. Ik denk wel dat hij dat kan, maar dat moet je ook eerst ervaren en in zien te groeien."

Het belangrijkste wat de Nederlandse WK-revelatie moet doen, is zich aanpassen, aldus Zenden. "Je komt in een andere omgeving terecht waar je soms moet inleveren. Dat het niet makkelijk is in de Premier League, is logisch. Daarom spelen daar ook vaak de betere spelers. Je zal je ertegen moeten wapenen. Er kan altijd een moment zijn dat het even tegenzit, vaak met dat als reden. Geduld is daarvoor de oplossing."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!