Nieuws

Conte na nieuwe blamage: 'Misschien is de vijfde plek momenteel wel het beste'

Conte na nieuwe blamage: 'Misschien is de vijfde plek momenteel wel het beste'

1 januari - 18:47
0

Tottenham Hotspur-manager Antonio Conte komt na de 0-2 nederlaag tegen Aston Villa met een nogal opmerkelijke conclusie. De Italiaan zet vraagtekens bij de kwaliteiten van zijn team en houdt er rekening mee dit seizoen niet in de top vier van de Premier League te zullen eindigen.

De Spurs wisten voor de derde keer in vier wedstrijden niet te winnen. De spelers en staf incasseerden daarom wederom de nodige dosis kritiek. Conte is naar eigen zeggen realistisch. "We hebben niet veel spelers die creatief zijn en een mannetje kunnen passeren. Zeker vandaag was het erg moeilijk om ruimte te vinden in de eerste helft. Ik wil eerlijk en duidelijk zijn. Ik heb dit ook tegen de clubleiding gezegd."

Het pleit werd uiteindelijk beslecht in de tweede helft. Villa, dat met WK-ster Emiliano Martínez op de bank begon, scoorde middels Emiliano Buendía en Douglas Luiz tweemaal. Tottenham had er geen antwoord op. Conte legt de lat voor de rest van het seizoen dan ook laag. "De fans verdienen het beste, maar misschien is het beste momenteel wel de vijfde plaats. Dat kan ook de zesde, zevende of vierde zijn."

Met dertien punten achterstand op koploper en aartsrivaal Arsenal mag dan ook gesteld worden dat de Noord-Londenaren momenteel geen titelfavoriet zijn. De manager beaamt dat. "Daarvoor hebben we een wonder nodig. We moeten een solide basis leggen met veertien tot vijftien spelers met echte kwaliteiten. Zodoende denk je aan twee of drie jongens van zestig of zeventig miljoen om het niveau omhoog te krikken. Het heeft tijd nodig."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie