Nieuws

Emery liet WK-ster Martínez bewust op de bank: 'Was onderdeel van ons plan'

Emery liet WK-ster Martínez bewust op de bank: 'Was onderdeel van ons plan'

1 januari - 17:52 Laatste update: 17:53

Aston Villa won zondagmiddag knap met 0-2 op bezoek bij Tottenham Hotspur. Keeper Emiliano Martínez, die vorige maand nog met Argentinië wereldkampioen werd, begon opvallend genoeg op de bank. Manager Unai Emery gaf tekst en uitleg.

"Dat was een onderdeel van ons plan", aldus de Spanjaard. "Hij had rust nodig na het WK en hij heeft ook nog maar twee keer getraind." De Zweedse Robin Olsen was zijn vervanger. Dat deed hij met een clean sheet uiteraard zeer verdienstelijk, al ontstond er nogal onbegrip op sociale media. Emery had er vooraf echter het volste vertrouwen in. "Ik vertrouw altijd op mijn spelers. We moeten iedereen gebruiken wanneer dat nodig is."

Villa is in vorm in de Premier League. Van de laatste zes competitiewedstrijden werden er vier gewonnen. Daardoor staat de ploeg uit Birmingham op de twaalfde plaats. Twee maanden geleden verkeerde het met Steven Gerrard aan het roer nog in degradatienood. Komende dinsdag mogen ze weer aan de bak. Dan is in eigen huis Wolverhampton de tegenstander.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie