Nieuws

Nederlands getint Toulouse verschaft zichzelf weer wat lucht door soevereine zege

Nederlands getint Toulouse verschaft zichzelf weer wat lucht door soevereine zege

01-01-2023 17:15 Laatste update: 17:20

Toulouse heeft zich weer wat lucht weten te verschaffen in de Franse competitie. De ploeg van Stijn Spierings en Branco van den Boomen pakte in eigen huis de volle buit tegen Ajaccio: 2-0.

En dat had Le Téfécé nodig ook. De laatste vier competitiewedstrijden gingen namelijk allemaal verloren. Afgelopen donderdag ging het zelfs nog met 6-1 onderuit tegen Olympique Marseille. De beide Nederlanders begonnen wederom in de basis.

Toulouse was vrijwel de gehele wedstrijd heer en meester in het Stadium Municipal. Rafael Ratão en Brecht Dejaegere zorgden in het eerste kwartier na rust echter pas voor de beide treffers. Thijs Dallinga en Zakaria Aboukhlal kwamen in het veld toen de wedstrijd al zo goed als beslist was.

Door de overwinning vestigt Toulouse zich langzaam maar zeker in de middenmoot van de Ligue 1. Met een gat van zes punten tot de degradatiezone zijn de zorgen in ieder geval voor een week weer wat milder in Zuid-Frankrijk.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!